RVB - Gebouwen en bebouwde omgeving - Bouwtechniek
Artikelen

Terreinverharding

Asfalt, beton, steen en bedrijfsvloerplaten. Bij RvB Groep realiseren we terreinverhardingen van uiteenlopende materialen. Bij het ontwerpen denken we graag creatief. Bijvoorbeeld over de keuze voor het type materiaal voor de terreinverharding. Dit doen we niet alleen vanuit technisch oogpunt – hergebruik of onconventionele materialen – maar ook vanuit een esthetisch oogpunt.
Op-en overslag header

Verhardingen: functioneel of representatief

Een functionele terreinverharding? Of een verharding die ook nog eens representatief is? Wij realiseren beide. Een logistiek terrein, zoals een op- en overslagterrein, moet immers bestand zijn tegen zware belastingen. Elke dag weer. Maar parkeerterreinen rondom kantoorgebouwen of winkels, moeten ook nog eens representatief zijn. En het liefst helemaal strak – zonder kuilen, scheuren en plassen.

Een sterke basis voor uw business

Een essentieel onderdeel van uw verharding is de fundering. De terreinverharding is zo sterk en zo goed als de fundering is. U ziet ‘m niet, deze fundering. Hooguit in de cijfers: met de juiste fundering houdt u de kosten van onderhoud en renovatie laag. Daarom berekenen we bij RvB de kracht die uw fundering nodig heeft. Van een vloer voor winkelwagentjes – tot reachstackers of schrootscharen. In combinatie met de juiste terreinverharding bent u verzekerd van een sterke basis voor uw business.

RVB-Neele-Vat-036-web
Ontwerp Neele Vat

Het begint met een goed ontwerp

Als de verharding belast wordt met hoge statische of frequente mechanische belasting, is het belangrijk om de juiste overwegingen te nemen. Want verhardingsmaterialen als steen en beton mogen er dan stevig uitzien, zonder fundering hebben ze niets te betekenen. Bij RvB geven we daarom veel aandacht aan een goed ontwerp. We houden rekening met factoren als het gebruiksdoel, de verkeersintensiteit, de belastingen en de bodemgesteldheid. Voor grondsoorten die gevoelig zijn voor verzakkingen hebben we bij RvB speciale creatieve oplossingen ontwikkeld. Met grondverbetering kunnen we voldoen aan de zettingen op uw terrein, of de zettingseis bij nieuwbouw. Met onze ervaring in materialen en aanleg van de verschillende mogelijkheden, doet u uw voordeel.

Heeft u een speciale oplossing nodig voor terreinverharding? Wilt u beschikken over een terreinverharding met een lange levensduur? Wij geven graag een verhardingsadvies. Op basis van úw activiteiten en ónze ervaring. Neem contact met ons op!