Branche

Voedingsmiddelenindustrie

RVB Voedingsmiddelen - 1
RVB Voedingsmiddelen - 5
RVB Voedingsmiddelen - 3

Turn-key oplossingen voor de voedings­middelen­industrie

De voedingsmiddelenindustrie is goed voor 70 miljard euro aan productiewaarde. Daarmee is het een van de grootste takken van industrie. Circa 40 miljard wordt geëxporteerd. Door ontwikkelingen op het gebied van regelgeving ten aanzien van veiligheid en hygiëne verandert de sector in hoog tempo.

Voedselveiligheid heeft de hoogste prioriteit. Fouten in het proces kunnen leiden tot catastrofale gebeurtenissen. Een goed functionerend proces is daarom van groot belang. Nieuwe ontwikkelingen mogen echter zo min mogelijk effect hebben op de continuïteit van het dagelijkse proces. Naast deze procesuitdagingen zijn er ook bouwtechnische uitdagingen, zoals verschillende kritische temperatuurzones.

Integrale aanpak bij uitbreiding of nieuwbouw

Als u de wens heeft om uw huidige locatie uit te breiden of een nieuwe locatie te realiseren zijn er veel verschillende eisen, bouwwensen en installatietechnische zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. Ieder project is uniek. Een dergelijk pakket aan eisen vraagt om een ervaren, turn-key bouwpartner.

Partner in de voedings- middelenindustrie

Voor de realisatie heeft u een partner nodig. Het liefst een partner met kennis van alle voorkomende uitdagingen, zodat u volledig wordt ontzorgd. Voor ons is de start van een dergelijk project uw ideeën en ervaringen bundelen en samen met u een eerste schets aan de ontwerptafel te visualiseren. 

Vanuit deze schets kunnen wij de gedachten verwerken tot een bruikbaar document om bijvoorbeeld vergunningen aan te vragen en overige processen in de voorbereidende fase vorm te geven. Wij hebben de kennis in vraagstukken zoals voedselveiligheid, procesgarantie en toetsen de van toepassing zijnde wet- en regelgeving.

Bebouwing en terreinverharding

Wij zijn bekend met deze processen en kunnen deze van ontwerp tot realisatie turn-key verzorgen, zowel uw complete bebouwing als de terreinverharding. Onze engineers verzorgen vergunningen, visualisaties, milieu- en geotechnische onderzoeken, en bouw- en civieltechnische ontwerpen. 

Hiermee wordt een definitief ontwerp met een plan van aanpak samengesteld. Onze realisatie pakt dit op en realiseert vervolgens de gewenste locatie volgens plan van aanpak. 

Wij hebben al meerdere opdrachtgevers in dit volledige proces mogen begeleiden en diverse turn-key projecten gerealiseerd. 

Wij creëren rust en zekerheid; u blijft doen waar u goed in bent, en wij realiseren tegelijkertijd uw wens: een veilige productielocatie waarmee geplande doelstellingen haalbaar zijn.

Pieter
Neem contact op met
Pieter Meijer