Branche

Op- en overslag terminals

RVB Op- en overslag - 1
RVB Op- en overslag - Maasvlakte foto 54
RVB Op- en overslag - Maasvlakte foto 88
RVB Op- en overslag - Maasvlakte foto 7
RVB Op- en overslag - CTH-te-Harderwijk-1-1024x682

Duurzame Op- en overslag terminals

De grote Nederlandse havens verwerken grote hoeveelheden goederen. Deze goederen verdelen zich in stuks- en bulkgoederen. Containerisatie speelt een grote rol bij de stukgoederen. Zij zijn de norm in het internationale vervoer. Containerschepen maken gebruik van de vele beschikbare containerterminals. Bij bulkgoederen wordt de lading los gestort vervoerd en verwerkt op de bulk- of tankterminals. Vanaf de terminals worden de goederen overgeladen in verschillende modaliteiten voor verder transport.

De marktsituatie vraagt om grote veranderingen op de diverse terminals. Bulkterminals voor kolen worden aangepast voor andere bulkgoederen, tankterminals worden aangepast voor nieuwe vormen van energie en ook de containerterminals bewegen zich met de dynamiek van de markt.

Dynamische en statische belastingen

De drie op- en overslag terminaltypen (container, bulk en tank) hebben veel zaken gemeen: Ze zijn groot, zwaar belast en er komen veel technische disciplines samen. De uitdagingen zijn divers: een ijzersterk, duurzaam terrein voor de dynamische en statische belastingen, een efficiënte inrichting van het terrein, een optimale routing voor alle transportbewegingen, een goed kadeontwerp, kraanbanen, opslagvoorzieningen en een gedegen onderhoudsplan. 

RvB Groep turn-key aanpak

Als u uw locatie wilt aanpassen, uitbreiden of nieuw wilt realiseren, dan komt daar een groot pakket aan eisen en uitdagingen bij kijken. Een ervaren, turn-key partner is daarbij essentieel, want uitdagingen van deze orde gaat u niet alleen aan. Wij combineren uw kennis met onze ervaring als het gaat om terminallocaties.

Of het nu gaat om een uitbreiding of volledig nieuw te realiseren locatie. Wij weten waar te beginnen en wat de vervolgstappen zijn om tot een optimaal eindresultaat te komen. Van startdocument tot vergunningaanvraag en van bouwkundige mogelijkheden, draagkracht van het terrein, routing en indeling tot bijvoorbeeld opslagwensen.

Milieu- en geotechnisch onderzoek

Wij zijn specialist en bekend met deze processen en kunnen deze van ontwerp tot realisatie turn-key verzorgen, zowel de complete bebouwing als terreinverharding. Onze engineers verzorgen vergunningen, visualisaties, bouw- en civieltechnische ontwerpen en milieu- en geotechnische onderzoeken. Hiermee wordt een definitief ontwerp met een plan van aanpak samengesteld. Onze realisatie pakt dit op en realiseert vervolgens de gewenste locatie volgens plan van aanpak. Turn-key noemen we dat.

Wij hebben al meerdere opdrachtgevers in dit volledige proces mogen begeleiden en terminals gerealiseerd.

Wij creëren rust en zekerheid; u blijft doen waar u goed in bent, en wij realiseren tegelijkertijd uw wens: een efficiënte logistieke locatie, waarmee uw doelstellingen haalbaar zijn.

Gerjan
Neem contact op met
Gerjan Zwep