Subcoal klaar
Projecten

Ontwerp en aanleg van vernieuwde productielocatie

Ontwerp en aanleg van vernieuwde productielocatie

Hoe kan RvB Groep de nieuwbouwwensen van de N+P Group vertalen naar een technisch haalbaar en betaalbaar plan? Dat was een belangrijke vraag bij de uitbreiding en vernieuwing van de productielocatie van Subcoal Production in Farmsum.
Subcoal logo
OPDRACHTGEVER

N+P Group

De N+P Group is wereldwijd actief en heeft veel ervaring in het recyclen van industriële reststoffen. In Farmsum worden alternatieve brandstoffen geproduceerd uit niet recyclebare afvalstromen. In de vorm van Subcoal worden hier alternatieve brandstofpellets van gemaakt die onder meer worden gebruikt door de kalk- en cementindustrie, staalfabrieken en energiecentrales.

Van ambitie naar realistisch bouwplan

De N+P Group wilde de productielocatie in Farmsum volledig vernieuwen en de productiecapaciteit uitbreiden. Op voorhand was daarvoor een bepaald budget beschikbaar. Binnen die kaders heeft de RvB Groep de wensen van de opdrachtgever geïnventariseerd en vertaald naar een technisch haalbaar ontwerp dat past binnen het budget.

Rebuild-Subcoal-Farmsum
Bekisting

Van ontwerp naar uitvoering

RvB Groep heeft het ontwerp verzorgd om de bouw mogelijk te maken en was verantwoordelijk voor de aanleg van de vernieuwing en de uitbreiding van de locatie. Zo heeft RvB Groep het complete civiele werk geëngineerd en uitgevoerd (de aanleg van riolering, mantelbuizen en terreinverharding). Daarnaast is door regie van RvB Groep een onderheide fundering gerealiseerd, de staalconstructie (inclusief dak- en gevelbeplating en windgaas) gebouwd, blokkenwanden geplaatst voor de bunkerloodsen waar losse producten worden gestort en een kantoorunit geplaatst.

Efficiënt ingericht terrein

Het buitenterrein is door RvB Groep in overleg met de opdrachtgever ingericht. Bij de inrichting van het terrein is er veel aandacht besteed aan de routing. Doel: een zo’n efficiënt ingericht terrein. Ook de terreinbeveiliging met hekwerk is door RvB Groep opgeleverd.

Profileren
Rebuild-Subcoal-Farmsum
Voorbereiding poere
Bekisting
Profileren
Asfalteringswerk subcoal
Subcoal klaar
BENIEUWD WAT RVB GROEP KAN BETEKENEN VOOR UW PROJECT?
Neem contact met ons op