HKS - header
Projecten

Nieuwbouw en onderhoud van recyclinglocaties voor HKS

Nieuwbouw en onderhoud van recyclinglocaties voor HKS

HKS is marktleider op het gebied van recycling van ijzer, metaal en elektronica en heeft verschillende locaties. Op verzoek van HKS verzorgt RvB Groep de aanleg en het onderhoud van terreinen van HKS in Nederland. De zware belasting van de terreinen is daarbij een belangrijk aspect.
HKS
OPDRACHTGEVER

HKS Metals

HKS verzamelt, verwerkt en sorteert ferro, non-ferro en elektronica. HKS heeft locaties in Amsterdam, Amersfoort, Eindhoven, Hengelo, Middelburg, Moerdijk, Nijmegen, Tiel en Zwartsluis.

Ontwerp en aanleg van recyclingterrein

Een recyclingterrein wordt zwaarbelast. Dat vraagt om een extreem sterke fundering. Bij de aanleg van een terrein berekent en ontwerpt RvB Groep de benodigde fundering. Bij de recyclingterreinen van HKS past RvB Groep een unieke fundering toe: de basis voor een sterk en stabiel terrein dat niet verzakt. Bijkomend voordeel is dat deze manier van terrein verharden financieel gunstiger is.

HKS-zwaarbelast

Van kraanbaan tot blokkenwand

Ook voor de rest van het terrein maakt RvB Groep een ontwerp voor de inrichting. Ook voert RvB Groep de benodigde berekeningen uit. Dat varieert van volledige kraanbaanconstructies voor op- en overslagkranen tot blokkenwanden. RvB Groep levert recyclingterreinen turn-key op aan HKS.

Onderhoud van terreinverhardingen

HKS werkt met zware materialen en groot materieel. Denk aan volgeladen vrachtwagens en een kraan op rails van tweehonderd ton. De terreinverharding heeft het zwaar te verduren. Door het intensieve gebruik ontstaan al snel beschadigingen. RvB Groep zorgt ervoor dat de terreinverharding in topconditie blijft. Daarvoor inspecteert RvB Groep de verharding (asfalt, klinkers, betonplaten) regelmatig en wordt periodiek het benodigde onderhoud uitgevoerd. Ook andere reparaties worden waar nodig uitgevoerd, zoals aan de riolering.

Snelle uitbreiding van een bestaande locatie

Sommige projecten zijn extra bijzonder. Zo moest een bestaande locatie snel worden uitgebreid. Onder hoge tijdsdruk heeft RvB Groep een geheide betonvloer gemaakt, zijn de machines geplaatst en is de complete bovenbouw gerealiseerd: de staalconstructie, dakbeplating en gevelbeplating. Ook het complete vergunningstraject heeft RvB Groep begeleid.

Wat vindt de opdrachtgever?

“De samenwerking met RvB bevalt goed. We krijgen gedegen advies waarin altijd meerdere opties worden besproken. RvB is hier kind aan huis. Ze voeren structureel werkzaamheden uit. Hierbij moet je denken aan riool-, asfalt- en grondwerkzaamheden. Het ijzer, metaal en de elektronica dat wij recyclen bevat vaak vervuiling. Door regenval spoelde dat het riool in. Daarom is hier een waterzuiveringsinstallatie gekomen. Ook daarin denkt RvB mee. Ze onderzoeken de grond en komen met diverse oplossingen, zodat wij een weloverwogen keuze kunnen maken.”

“De ondergrond op ons terrein is voor ons erg belangrijk. Als je problemen niet op tijd aanpakt kan het grote consequenties hebben voor onze activiteiten op de werf. RvB maakt voor ons jaarlijks een plan en werkt deze continu bij. Een soort van ‘rolling document’ noemen we dat. Zo weten we vooraf wat er van ons verwacht wordt en welke budgetten we vrij houden voor onderzoeken en werkzaamheden.”

Tom Verhoeven, vestigingsmanager HKS Amsterdam

BENIEUWD WAT RVB GROEP KAN BETEKENEN VOOR UW PROJECT?
Neem contact met ons op