THT-header
Projecten

Ontwerp en aanleg van trailerparking

Ontwerp en aanleg van buitenterrein voor trailerparking

Voor Twan Heetkamp Trailers in Grubbenvorst heeft RvB Groep het complete buitenterrein ontworpen en aangelegd. Belangrijke eisen van de opdrachtgever: een stevige ondergrond en een goed werkend afwateringssysteem voor het terrein met een oppervlak van ruim 88.000 m2.
TIP
OPDRACHTGEVER

Twan Heetkamp Trailers

Twan Heetkamp Trailers (nu onderdeel van TIP Group) heeft een uitgebreide trailervloot voor verhuur, lease en verkoop. Op de locatie in Grubbenvorst zijn opleggers gestationeerd in afwachting van verhuur of verkoop.

Van weiland naar trailerparking

De locatie waar de trailerparking is gerealiseerd, was voorheen landbouwgrond die laag en nat was. Dat vroeg om een stevige fundering om de belasting van trailers te kunnen dragen. Daarom heeft de RvB Groep eerst grondonderzoek gedaan. Om een stevige ondergrond te garanderen, is hier een cementgebonden fundering toegepast. Deze unieke fundering is afgestemd op de locatie en is de basis voor een sterk en stabiel terrein dat niet verzakt.

Terrein ingericht voor optimaal gebruik

Om het beschikbare oppervlak optimaal te benutten, heeft de RvB Groep een gedetailleerde terreininrichting gemaakt. Samen met de opdrachtgever zijn er tekensessies gehouden en is het ontwerp gevisualiseerd. Dat heeft geleid tot een custom made inrichting waardoor trailers zo efficiënt mogelijk kunnen worden geparkeerd. Door de specifieke opstelling van de trailers hebben chauffeurs ook optimaal overzicht bij het aan- en afkoppelen van trailers. Zo worden schades voorkomen.

THT - vracht
THT-infiltratie

Infiltratiesysteem voert regenwater snel en effectief af

Efficiënte en snelle afvoer van regenwater is een must bij truck- en trailerparkings. Voor dit project heeft de RvB Groep een afwateringssysteem ontworpen waarmee het hemelwater zo snel mogelijk wordt afgevoerd en geïnfiltreerd in de bodem. Kort na oplevering werd het systeem flink op de proef gesteld. Extreme hoosbuien met veel water zorgden ervoor dat alle omliggende weilanden blank lagen, maar dit terrein niet. Al het water liep snel en gecontroleerd naar het afwateringssysteem en naar de omliggende sloten.

Wat heeft RvB Groep bij dit project gedaan?

Het buitenterrein is in vijf fases ontwikkeld en aangelegd. RvB Groep heeft voor elk van die fases het project van A tot Z ontwikkeld. Van ontwerpberekeningen en engineering en vergunningaanvragen tot het ontwerp en de aanleg van een effectief afwateringssysteem en terreinverharding.

THT-detail
THT - weiland

Wat vindt de opdrachtgever?

“Wij zijn erg tevreden met de werkwijze van RvB. Ze denken praktisch mee, weten waar ze over praten en dragen innovatieve oplossingen aan. Het einddoel van het terrein hebben ze altijd als uitgangspunt genomen. Al onze machines staan nu op stevig en droog terrein. Waar wij ook erg content mee waren, is dat RvB tijdens het proces lokale ondernemers inschakelde.”

Twan Heetkamp, directeur/eigenaar

BENIEUWD WAT RVB GROEP KAN BETEKENEN VOOR UW PROJECT?
Neem contact met ons op